top of page
Image by Chan Young  Lee

AANMELDEN

NU GEOPEND

Het team

De algehele begeleiding voor, tijdens en na de reis zal verzorgd worden door Dong Mi en Soorien. Beide zijn opgeleide AFC-coaches en hebben ruim 5 jaar ervaring in coaching én reizen naar Zuid-Korea.

 

De twee opstellingsdagen worden begeleid door Hilbrand Westra, de grondlegger van systemisch werk in het adoptieveld. In de afgelopen jaren hebben zij gezamenlijk meerdere Adoptee retreats georganiseerd. Meerdaagse retraites met opstellingenwerk voor geadopteerden. Het bekende team zal hierbij aanwezig zijn.

Het team kijkt ernaar uit om samen met gelijkgezinden hun geboorteland te omarmen en te verkennen.

Praktische en belangrijke informatie

BACK TO YOUR S(E)OUL

Verbinden met jezelf en je geboorteland

 

Een reis terug naar je geboortegrond. Het kan een verlangen, een wens of een lang vooruitgeschoven droom zijn. Maak het waar met de rootsreis Back to your S(e)oul. Samen met mede geadopteerden uit Korea de verbinding met je afkomst, het land en de cultuur opzoeken. Twaalf dagen rondreizen door Zuid-Korea onder begeleiding van coaches die gespecialiseerd zijn in afstand, afkomst en adoptie en al meerdere malen naar dit prachtige land zijn afgereisd.

  • Wanneer: 18 oktober 2024 t/m 29 oktober 2024

  • Hoelang: 12 dagen incl. reisdagen

  • Kosten: rond de € 4.700 euro (inclusief: vliegticket, overnachtingen, vervoer, activiteiten, twee opstellingsdagen, ontbijt & diner, twee bijeenkomsten voor de reis en professionele begeleiding)

  • Kennismaking: 25 mei en 14 september 2024

Als je wilt deelnemen aan deze reis is 20% aanbetaling van het totaal bedrag verplicht. Dit vragen wij van alle deelnemers om deelname te garanderen.

Kort samengevat

Voor wie?

Het is tijd voor een rootsreis voor Zuid-Koreaans geadopteerden met mentale ondersteuning door AFC (Adoptee & Foster Care) coaches. Met regelmaat ervaren geadopteerden een reis naar hun geboorteland met veel emotionele lading. Daarom vinden wij het belangrijk dat er een rootsreis met professionele hulpverleners wordt aangeboden die gespecialiseerd zijn in adoptie gerelateerde onderwerpen en ervaring hebben met reizen in Zuid-Korea. Deze rootsreis zal aangevuld worden met een tweedaagse opstellingsretraite (familieopstellingen) onder begeleiding van Hilbrand Westra.

De reis draagt bij aan persoonlijke ontwikkelingen van de geadopteerde. Geadopteerden zijn in de mogelijkheid om hun familie te ontmoeten of een zoekvraag in te dienen. Ze worden ondersteund door de opgeleide AFC coaches. 

Ze ontmoeten het land en hiermee een deel van hun cultuur. Door de diversiteit aan activiteiten is er genoeg ruimte voor iedereen om te voelen en te ervaren hoe het is om in je eigen land te zijn.

Aan het begin van de reis zal er een bijeenkomst komen om elkaar alvast te leren kennen en de verwachtingen van de reis te bespreken. Tijdens de reis zijn er momenten waar wij samen komen en na de reis is er nog een moment. Hieruit gaan wij monitoren of de verwachtingen overeenkomen met de voorbespreking en zal er een verslag worden gemaakt hiervan.

De Back to your S(e)oul rootsreis is gericht op volwassen geadopteerden die in Zuid-Korea zijn geboren. Voor de geadopteerden die verder willen te kijken dan naar het adoptiestuk in hun leven en de verbinding willen aangaan met hun afkomst en afstamming. Of dit nu je eerste of inmiddels vijfde reis is, dat maakt niet uit. Ook wij weten inmiddels met al onze reiservaringen naar Korea en de fase van ons persoonlijke proces dat elke reis een nieuwe beleving is. Elk bezoek aan je geboorteland is een verrijking en toevoeging op het verbinden met jezelf. En ook wij beleven elke keer opnieuw nieuwe uitdagingen, teleurstellingen of vallen we terug in een herkenbaar patroon. Dat het er bewust mag zijn en dat we het kunnen delen met gelijkgezinden maakt het draaglijker en alsnog een verrijking op het hele proces.

 

Waarom alleen met geadopteerden?

Uit ervaring weten wij als geadopteerden dat een reis naar ons thuisland de nodige lading en emoties met zich mee kan brengen. Dat het een extra last kan zijn om alle extra rollen die je in Nederland hebt mee te nemen tijdens deze bijzondere reis. Je hoeft tijdens deze reis niet een vader/ moeder, een zoon/ dochter van een (adoptie)ouder of een partner te zijn. Tijdens de Back to your S(e)oul rootsreis draait het puur om jou. Wie kan dat beter begrijpen dan een mede geadopteerde?

 

Een unieke ervaring

Wat maakt deze reis zo uniek en anders dan andere rootsreizen? Een reis naar je thuisland is intensief en kan een rollercoaster zijn vol emoties en gevoelens waarvan je soms niet begrijpt waarom je lijf reageert zoals het doet. Voor, tijdens en na de reis zal je hierin professioneel begeleid en ondersteund worden door coaches die hierin gespecialiseerd zijn en ervaring hebben met het afreizen naar Zuid-Korea. We bieden je een vangnet en een luisterend oor waar nodig. Daarmee bieden we de ruimte om onbezorgd te kunnen genieten van de tijd die je doorbrengt in ons geboorteland en er een onvergetelijke reis van te maken. Samen met je medereizigers creëren en delen we een veilige groepsdynamiek waarbij iedere deelnemer vrij is om op eigen tempo te verbinden, te verkennen en te ontdekken.

 

Het programma

Bij deze unieke ervaring hoort een compleet programma speciaal afgestemd op het reisgezelschap. We zullen een programma vullen met activiteiten en bezienswaardigheden die goed aansluiten op het doel van deze reis: verbinden met jezelf en je geboorteland. We kunnen nog niet alles vrijgeven over de inhoud van het programma, maar wat we wel alvast kunnen delen is dat we twee opstellingsdagen gaan faciliteren die door niemand anders dan Hilbrand Westra (grondlegger van het opstellingenwerk met geadopteerden) wordt begeleid. Hij is oprichter van de school voor systemisch bewustzijn, de eerste opsteller die inmiddels al vele opstellingsdagen en -weekenden heeft neergezet. Dit houdt in dat hij opstellingswerk doet met geadopteerden, maar ook met vele andere doelgroepen en instanties. 

Het zijn dagen waar opstellingswerk en momenten van bezinning elkaar afwisselen. De retraite zal plaatsvinden op een speciale locatie in de natuur. Een bijzondere en uitzonderlijke kans om opstellingswerk op geboortegrond te mogen ervaren.

 

Kennismaking

Het programma start al voor vertrek. Om een veilige bedding en vertrouwde groepsdynamiek te creëren organiseren wij voorafgaand aan de reis twee ontmoetingen om elkaar alvast te leren kennen en verwachtingen met elkaar te delen. Deze dagen zijn op zaterdag 25 mei 2024 en op zaterdag 14 september 2024, de locatie volgt nog.

AANMELDEN

Wil jij je aanmelden voor de reis? Dat is mogelijk tot 18 februari 2024 of tot er nog plek is voor de reis. Er zijn een beperkt aantal plekken vrij.

bottom of page