top of page

za 17 jun

|

Zwolle

Kimchi Workshop | JUN (zaterdag)

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd. (bron wikipedia)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Kimchi Workshop | JUN (zaterdag)
Kimchi Workshop | JUN (zaterdag)

Tijd en locatie

17 jun 2023, 15:00 – 17:00

Zwolle, Sassenstraat 56, 8011 PC Zwolle, Nederland

Over het evenement

KIMCHI

Kimchi bestaat reeds sinds de oudheid. Er zijn aanwijzingen dat het vervaardigen van kimchi 2600 tot 3000 jaar oud kan zijn. De eerste geschreven tekst over kimchi stamt uit het Chinese Boek der Liederen, Sikyeong (시경 詩經). In dit boek wordt kimchi ji genoemd, de term waarmee kimchi werd aangeduid voordat het bekend werd als “Chimchae”. De oudste vorm van kimchi waren gezouten groenten, in de 12e eeuw begonnen de mensen andere specerijen toe te voegen aan het proces. Zo ontstonden verschillende soorten kimchi die varieerden in smaak en kleur.

Spaanse pepers, een belangrijk ingrediënt van de meeste kimchi, werden pas in de vroege 17e eeuw in Korea geïntroduceerd. Ze werden door westerse handelslui vanuit het pas ontdekte Amerikaanse continent in Oost-Azië ingevoerd.

Kimchi werd vroeger met name als wintergroente gebruikt en zorgde in dat seizoen voor de bevrediging van de vitamine C-behoefte. Het gebruik was dus vergelijkbaar met zuurkool. (bron wikipedia)

DE GEHEIMEN VAN KIMCHI

 1. Het wordt gemaakt met Chinese kool
 2. Kimchi kan makkelijk worden bewaard (in Korea hebben ze er speciale koelkasten      hiervoor)
 3. Kimchi is goed voor je darmflora en is een probiotica
 4. Je kan het bij veel gerechten gebruiken (zoals een Kimchi tosti)
 5. Kimchi  staat in de top 5 van meest gezondste groenten van de wereld

Benieuwd geworden hoe je het maakt en wil je zelf een keer jouw eigen kimchi maken?

DoSoo zal samen met Ome Toob deze workshop verzorgen.

Deze workshop zal op de volgende dagen worden gegeven:

 • ZA 17 jun van 15:00-17:00 uur - aanmelden kan tot 12 jun 2023

Houd er rekening mee dat de workshop alleen doorgaat met minimaal 4 aantal deelnemers, mochten er niet genoeg deelnemers zijn dan schuift de workshop naar de eerst volgende datum.

Kosten: € 44,50 euro incl. btw en koffie en thee. Je ontvangt via de mail een factuur, deze dien je voor aanvang van de workshop te hebben betaald. Na aanmelding voor de activiteit gelden de annuleringsvoorwaarden.

ANNULERINGSVOORWAARDEN

Een aanmelding voor deelname aan een activiteit kan een week voor het tijdstip van de activiteit kosteloos worden geannuleerd. Daarna geldt de volgende annuleringsvoorwaarde: Bij annulering binnen een week voor het tijdstip van de bijeenkomst of activiteit bedragen de annuleringskosten 100% van het verschuldigde bedrag voor deelname aan de bijeenkomst of activiteit.

Tickets

 • Kimchi Workshop

  Leuk dat je kimchi komt maken. Je krijgt 300 gram kimchi mee naar huis in een weckpot van Ome Toob. En hij verzorgt ook de koffie en thee tijdens deze workshop. Wij zien je graag dan.

  € 44,50
  +€ 1,11 servicekosten
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page